Painting the Past
Painting the Past
Muur: Kakhi Rustica Plint: Graphite eggshell

Painting the Past

Painting the Past verf een prachtige matte krijtverf voor wanden en meubels.

Krijtverf

De verven zijn gebaseerd op de krijtverven van vroeger maar voldoen aan de gebruikerseisen van nu, goed dekkend, reukarm, overschilderbaar, milieuvriendelijk en goed reinigbaar. De toevoeging van krijt en hoogwaardige pigmenten zorgen voor een authentieke en poedermatte uitstraling.

 

De verflijn

De collectie bevat ruim 100 kleuren die zijn ontworpen in het eigen atelier van Painting the Past.

Muurverf

De matt emulsions van Painting the Past bevatten veel krijt en komen daarom het mooiste uit als het in twee lagen wordt aangebracht.

Houtverf

De verf van Painting the Past is ook verkrijgbaar voor op hout. Aanbrengen met een roller geeft een glad effect, terwijl een kwast een licht gestreept en iets traditioneler resultaat geeft.
Houtverf is verkrijgbaar in verkrijgbaar in twee kwaliteiten en uitermate geschikt voor hout, mdf, muren en radiators. De "matt" is net zo mat als de muurverf  en de "eggshell" heeft een lichte glansgraad en is daardoor beter op keukens en deuren te verwerken.

Remover

De remover is een wit-achtige gel die in een dikke laag op het meubel aangebracht moet worden. Daarna de verf of was verwijderen met een schuursponsje of plamuurmes. Dit herhalen per verf- of waslaag.

Onderlagen en afwerklagen

Als voorbehandeling onder de Rustic@ of voor sterk zuigende ondergronden dient u de muren eerst voor te strijken met de Wall Primer. Op muren of houtwerk langs een trapopgang of voor op de achterwand bij een keuken is de Sealer heel geschikt. Om vloeren en trappen extra te beschermen dient de Topcoat die als extra versteviging wordt aangebracht over de Matt en de Eggshell krijtlakken.

Kleurenkaart

Kleuren van vroeger, maar volledig beantwoordend aan de gebruikerseisen van nu. Dankzij de handgeschilderde kleurstalenkaart weet u precies hoe de verf opdroogt. Van de Rustic@ en van de Touch Of Color zijn aparte kleurstalenkaarten te bestellen.